Jdi na obsah Jdi na menu
 


Nové odhalení o havárii v Roswellu

21. 4. 2011

 Tento týden uveřejnila FBI svůj archiv (online), který se jmenuje „The Vault“ a jenž se skládá z množství dokumentů, které podnítí zájem veřejnosti. Mezi dvěma tisíci dokumenty je memorandum napsané zvláštním agentem z washingtonské kanceláře řediteli FBI (J. Edgar Hoover) z 22. března 1950. Zmiňuje se o následujícím:

„Vyšetřovatel  pro Air Force uvedl, že byly získány tři takzvané létající talíře v Novém Mexiku. Tyto talíře byly popisovány jako tvarem kulaté se zvýšeným středem, s přibližně 15 metry v průměru. V každém z nich byla tři těla lidského tvaru, ale pouze 90 cm vysoká, oblečená do „kovových“ šatů velmi jemné struktury. Oděv měl podobu černých obleků, používaných tryskovými letci a zkušebními piloty.

Podle (jméno vymazáno) zpravodaje byly tyto talíře nalezeny v Novém Mexiku - vzhledem k faktu, že v této oblasti má vláda vysoce výkonný radar, který ruší řídící mechanismy těchto talířů. Žádné další vyhodnocení nebylo zvláštním agentem (jméno vymazáno) učiněno.“

 

(zde klikněte pro zvětšení)

 

O roswellské havárii se dříve vypouštěly poněkud ironické zprávy, tato je pro mě velkou změnou ve hře. Předně, formulace tohoto dokumentu není nijak nejednoznačná: memorandum se jasně odvolává na havárie létajících talířů. Nejvýznamnější je, že jsou v něm zmiňovány malé bytosti a jejich exotický oděv. Poprvé se tedy objevuje ověřený dokument s datací nedlouho po události, které se to týká.

V krátkosti řečeno, tento dokument potvrzuje, že si vláda byla vědoma podrobností - vztahujících se k tomuto incidentu - během období, které se stalo známé pouze svědeckými výpověďmi badatelů UFO. Není divu, že v roce 1952 si prezident Truman uvědomoval realitu UFO, alespoň podle videozáznamu (videozáznam prezidenta Trumana: http://www.allnewsweb.com/page1199999531.php). 

Nejzajímavější je asi způsob, jakým toto memorandum spatřilo světlo světa. Mnoho badatelů UFO bude dotazováno, zda to bylo jen klopýtnutí nějakého archiváře. Mnozí budou mít nepochybně podezření, že celý účel „The Vault“ uveřejněný online byl pro to, aby si veřejnost „našla“ tento dokument. 

Zdroje uvnitř vlády informovaly o této formě publikování informací tak, že strategií šéfů zpravodajských služeb USA je „pozvolné“ či „rozpačité“ odhalování UFO, spíše než aby se učinilo velké prohlášení, které by zanechalo veřejnost zmatenou. Tento nový důkaz je pozoruhodný a zdá se, že se jedná o jakýsi náznak či stopu zanechanou na cestě k otevřenému kontaktu.

 

Michael Cohen

All News Web

 

Vyjádření OpenMind Magazine:

Tento dokument není pro badatele UFO nijak neznámý a od roku 1977 o něm existuje živá debata. Toto memorandum napsal zvláštní agent Guy Hottel (1902 – 1990).

 

překlad: Karel Rašín

 Zdroj: www.exopolitika.cz

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

skvělá informace

skazde,2. 11. 2012 11:51

zajímavé odhalení co všechno se tají....