Jdi na obsah Jdi na menu
 


Trocha vědy

Příspěvky

D. Nový: Podstata časoprostoru

3. 1. 2011

| Komentářů: 1

| Rubrika: Trocha vědy

 Standardní model je schopen adekvátního popisu, často však není schopen vysvětlit podstatu těchto jevů. Tato hypotéza standardní model nepopírá, nezabývá se však zejména tím, co přesně prostor a hmota dělá, ale i tím, jak to dělá. Snaží se na to jít "od lesa", při zpětné kontrole však zjišťuje, že již prokázaným zákonitostem fyzikálními pokusy a pozorováním neodporuje. V důsledcích souvislostí s některými teoriemi koliduje, ale ty občas kolidují i vzájemně. Je však nutno přiznat, že je hypotézou relativně odvážnou. 

 

Podstata elektrofotografie Kirliana

10. 5. 2010

| Komentářů: 0

| Rubrika: Trocha vědy

Elektrofotografie je v podstatě druh elektrického výboje nastávajícího kolem objektů, u člověka zejména kolem prstů. Je-li povrch objektu dostatečně elektrický nabitý, vznikne elektrický výboj, patrný podle světla, které vydává. Toto světlo lze fotografovat, obvykle za tmy .

 

Kvantová fyzika a zázraky

16. 3. 2010

| Komentářů: 19

| Rubrika: Trocha vědy

Snad každý se již v životě zamýšlel nad otázkami týkajícími se smyslu života a lidské existence. A snad každému již někdo položil otázku "Věříš v Boha?" Až s přibývajícími lety si člověk uvědomí, jak je tato otázka nesmyslně položená a zakrývá skutečnou podstatu života.

 

FYZIKA VE STAROVĚKÉ ČÍNĚ

28. 2. 2010

| Komentářů: 0

| Rubrika: Trocha vědy

Moderní západní věda 2000 let staré nauky jen přejmenovala. Archimédes a jiní už mohli jen „opisovat“.

Ztracené objevy

 

Vědci konečně objevili, že lidské tělo září

19. 2. 2010

| Komentářů: 0

| Rubrika: Trocha vědy

Lidské tělo doslova září, emituje viditelné světlo v extrémně malém množství na úrovních, které rostou a klesají během dne, jak nyní odhalili vědci.

Minulý výzkum prokázal, že tělo emituje viditelné světlo, 1000x méně intenzivní, než úroveň, na kterou je naše neozbrojené oko citlivé. V podstatě prakticky všechny živé bytosti emitují velmi slabé světlo, o kterém se věří, že je vedlejším produktem biochemických reakcí zahrnujících volné radikály.

 

Nikola Tesla a Voľná energia

15. 2. 2010

| Komentářů: 15

| Rubrika: Trocha vědy

"V prvom rade nebuď zbabelec. Viem, že sa mi to dobre hovorí. Nemal som nikoho, koho by som mohol ohroziť, nemal som ženu, nemal som rodinu a mal som ochranu mocných, ktorí si robili zadné dvierka pre prípad, že by predsa niečo zo mňa mohli získať. Niečo som už predsa aj dokázal. Nevynoril som sa náhle z tmy, ale som bol pod trvalým dohľadom spoločnosti, novinárov, oponentov a možno aj tichých obdivovateľov, alebo závistlivcov. Viem že ty náhle nemôžeš pristáť pred Bielym domom ako UFO a odovzdať tam posolstvo národom. Asi by si skončil vo väzení, alebo v blázinci.

 

Zem v ohni

29. 1. 2010

| Komentářů: 0

| Rubrika: Trocha vědy

Keď začiatkom 90-tych rokov vyniesla raketa na orbit Hubbleov teleskop, ktorý mohol mimo zemskej atmosféry detailne snímať blízky i vzdialený vesmír, vedci s prekvapením zisťovali, že mnohé vedecké predpoklady astrofyzikov boli absolútne mylné. Navyše si začali uvedomovať, že metafyzika a fyzika nie sú také vzdialené, ako sa na prvý pohľad zdá a že naša heliocentrická mentalita nám už teraz nevystačí. Tento závan sviežeho vetríka vo vedeckej komunite povzbudil zvlášť mladých, ktorí sa prestali ostýchať pred váženými kolegami a delia sa so svojimi prevratnými vysvetleniami bez strachu, že sa skompromitujú. Jedným z nich je aj spomínaný dr. Paul A. LaViolette, ktorý sa pri štúdiu astro-fyzikálnych javov často obracia aj na staroveké mýty a legendy, pretože si všimol, že k tejto problematike majú tiež čo povedať.

 

Revoluční zařízení umí přečíst mozkové vlny a převést je na řeč

3. 1. 2010

| Komentářů: 0

| Rubrika: Trocha vědy

Vědcům z Bostonu se podařilo s úspěchem vyzkoušet zařízení, které umí převést mozkové vlny na řeč. Dávají tak do budoucna naději lidem, kteří oněměli po mozkové mrtvici, nebo je postihla amyotrofní laterální skleróza (ALS), že budou schopni komunikovat s vnějším světem pomocí syntetického hlasu.

 

Tachionová energie a zrození Tachionizace

27. 12. 2009

| Komentářů: 0

| Rubrika: Trocha vědy

Existuje určitý limit, do kterého se dá diskutovat o Tachyonizačním procesu, protože je tento proces v soukromém vlastnictví. Proto nebude ukojena touha každého, kdo baží po plném porozumění Tachyonizačního procesu. Ačkoli nemůžeme odhalit, jak proces Tachyonizace funguje, můžeme se podělit o to, jak nefunguje.

 

Iluze a realita

26. 12. 2009

| Komentářů: 0

| Rubrika: Trocha vědy

Denní život, který vnímáme našimi 5 smysly není skutečný. Kvantová fyzika dokázala, prostor a čas jsou iluzí pozorovatele. Proto naše těla nemůžou být skutečné, pokud zaujímají nějaký prostor. V roce 1909 na univerzitě v Manchesteru, Ernest Ruherford provedl experiment, který mu ukázal vnitřní uspořádání atomu. Vědci byli šokováni zjištěním, že atom je téměř celý prázdný prostor. Vznikla otázka: Jak může ten prázdný atom vytvářet ten pevný svět okolo nás.