Jdi na obsah Jdi na menu
 


Exopolitika: Michal David o UFO

10. 10. 2011

Zpěvák, skladatel a tvůrce několika muzikálů, Michal David, patří beze sporu mezi jedny z českých (a československých) hudebních stálic, jehož písničky ovlivnily celé generace lidí a které je možné zaslechnout dodnes na diskotékách, v rozhlase apod.

Česká exopolitika požádala Michala Davida o zodpovězení několika otázek, týkajících se záhad a UFO, protože pan David je člověk, který by mohl mít k těmto věcem blízko. Čtenáře a veřejnost obecně by mohlo zajímat, jaké jsou názory slavného zpěváka právě na tyto otázky, na které se ho veřejně možná ještě nikdo neptal.

1. Vím, že pocházíte ze slavné rodiny Kludských a Vaše teta Dagmar se zabývá výkladem z karet. Byl jste tedy vychováván v prostředí, kde hraniční jevy nebyly takové tabu jako u mnohých jiných rodin.

Jaký postoj k těmto věcem zaujímáte Vy?

Já jednoznačně věřím v to, že nejsme ve vesmíru jediná planeta, kde je život. Také je spousta nevysvětlitelných jevů na naší planetě i mimo ni, které jsou pro nás nepochopitelné a pořád to svádíme na nějaké náhody apod.

2. Setkal jste se Vy osobně s nějakou neobvyklou zkušeností? Podařilo se Vám někdy např. pozorovat něco, co by mohlo být UFO?

Jednou jsem viděl jako malý desetiletý kluk obrovský černý kříž na obloze. Bylo to v Itálii a jeli jsme minibusem celá rodina domů. Zastavili jsme a asi 10 minut jsme tento jev celá rodina pozorovali, než to najednou zmizelo. Vůbec jsme to nechápali. Jeli jsme dál a po deseti minutách jízdy jsme přijeli k hromadné dopravní nehodě. Ta auta co nás předjížděla po celou tu dobu, co jsme stáli a pozorovali ten jev na obloze, byla rozmlácena na padrť. Tehdy jsme v tom měli být i my. Dodnes si to neumím vysvětlit. Tenkrát tam byla spousta mrtvých a těžce zraněných. Nikdy na to nezapomenu.

3. Možná, že víte, že se ve světě objevuje aktivita odhalování svazků UFO. Např. Velká Británie odhaluje své svazky na etapy, zveřejnění těchto tajných dokumentů učinilo již mnoho států (Francie, Brazílie, Nový Zéland, Peru, Mexiko, dokonce i Rusko…..). Jen ostatní bývalé postkomunistické státy vytrvale tvrdí, že žádné nemají.

Co si o této aktivitě myslíte?

Myslím, že je tajná dohoda mezi národy a jejich vlády utajovat mimozemské civilizace. Jsou údajně uchovávána těla mimozemšťanů, včetně jejich dopravních prostředků, které na naší planetě havarovaly. Myslím, že se vlády bojí paniky a lidé by mohli začít bláznit apod. Koneckonců výborný je film Contact v hlavní roli s Jodie Foster, který zachycuje velmi konkrétně a chytře možnost mimozemského kontaktu s naší planetou. Doporučuji ho shlédnout.

4. Čtete někdy nějakou literaturu, která se týká záležitostí UFO nebo podobných věcí?

Rád se dívám na dokumenty o UFO na satelitu a občas si přečtu magazín UFO. Jsou to velmi zajímavé články i reportáže.

5. Setkal jste se někdy s fenoménem, kterému se říká „syndrom únosů do UFO?“ Např. někde ve svém okolí či podobně?

Tak to žel ne.

6. Stále více se objevují teorie, mluvící o tom, že lidstvu v minulých dobách při jeho vývoji asistovaly mimozemské civilizace. Hovoří o tom i mnoho starých národů jako jsou Sumerové, Inkové, pradávné národy v Indii a Číně.

Jak se Vy díváte na tyto hypotézy?

Mě jen zajímá, jak se dostaly v Peru a Mexiku ty obrovské kresby postav ve skafandrech na skály v nadživotních velikostech, létající rakety, talíře a neskutečně spletité dráhy o obrovských několikakilometrových rozlohách. Že by lidé před třemi a více tisíci lety měli takovou fantazii? A co pyramidy v Egyptě, nebo májská a inkská kultura? Někdo je to musel naučit. Ale kdo???

7. Objevují se i tvrzení, že Spojené státy mají minimálně od 50tých let jisté dohody o výměně technologií s nějakou mimozemskou rasou, což je údajně přísně utajováno. Tvrdí se, že např. technologie jako je laser, nebo noční vidění pochází právě z těchto dohod.

Přijde Vám to vůbec možné?

Myslím, že se to ví daleko dříve. Např. již Julius Verne o všem psal knihy. Věděl to, protože byl v řádu tajného spolku Svobodných zednářů. Byl tam i Albert Einstein, Beethoven a mnoho dalších slavných lidí. Julius Verne dostal údajně za úkol seznámit svět s těmito tajnými jevy. Nemohl v té době nic vědět o ponorkách, skafandrech, raketách, letadlech atd. Nic není náhoda. Věřte.

8. Ve světě se také objevili lidé, kteří jsou tzv. „kontaktéři“, tedy ti, kteří říkají, že mají kontakt s nějakou mimozemskou civilizací.

Co si o tom myslíte?

Myslím si, že mnozí z nich se chtějí jen zviditelnit a zbohatnout na hlouposti některých lidí. Ti, kteří to doopravdy zažili, o tom nechtějí vůbec mluvit a někteří si z toho nic nepamatují. Myslím, že čas na pravdu teprve přijde, ale ještě si chvilku budeme muset počkat.

9. Jak vlastně vznikl český text ke krásné písničce Třetí galaxie?

Michal Prostějovský je taky ufolog jako já a myslím že i on věří v mimozemskou civilizaci. Proto tento text, který je mimochodem dost nadčasový. Nemyslíte?

Děkuji Vám za rozhovor.

Text: Karel Rašín


Více zde: http://www.exopolitika.cz/news/michal-david-odpovida-na-otazky-ceske-ekopolitiky/
 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář